Quantcast
Channel: επένδυση –Το Χρήμα
Viewing all articles
Browse latest Browse all 133

Μάρδας: Μέχρι 2 δισ. επενδύσεις στην Αιγιλεία για το θερινό Νταβός

$
0
0

H Αιγιλεία ή Στύρα, ένα μικρό νησί απέναντι από τα Νέα Στύρα Ευβοίας,  θα αποτελέσει «το θερινό Νταβός της Ελλάδας», όχι για να συγκεντρώνονται σε αυτό πολιτικοί και επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο όπως γίνεται στο ορεινό θέρετρο της Ιταλίας για να συζητήσουν του κόσμου τα οικονομικά, αλλά για να έρχονται άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης και να ανταλλάσσουν απόψεις για την Ζωή και τον Πολιτισμό.

Γ’ αυτό και, όπως είπε ο κ. Μάρδας, στην σχετική πρόταση που είχε διατυπωθεί από τον περασμένο Ιούλιο και που πλέον είναι ειλημμένη απόφαση η Αιγιλεία θα μετατραπεί σε «Νησί Τεχνών και Φιλοσοφίας».

«Θα παραχωρήσουμε στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ που θέλουν έναν χώρο για να χτίσουν μία εστία, όπου θα πραγματοποιούνται συνέδρια», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, για το σχέδιο περί «θερινού Νταβός» στη νήσο Αιγιλεία.

«Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι της τάξης του 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ. Όσον αφορά στο κόστος των κατασκευών θα αναληφθεί 100% από τα κράτη που θα ενδιαφερθούν να χτίσουν τη συγκεκριμένη εστία, που θα περιέχει ένα σύνολο δωματίων», ανέφερε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε: «Αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας-, ως ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο… Το νησί αυτό αποκαλείται «τζάκι της τέχνης και της επιστήμης». Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου… Το σημαντικό θα είναι ότι καθώς τα κράτη θα έχουν χτίσει τη συγκεκριμένη εστία, θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να κρατούν γεμάτη την εστία τους, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν συνέδρια…».

Το πρόγραμμα φέρει και την αγγλική ονομασία “The Arts and Philosophy Island Initiative”, και ο υπουργός πιστεύει ότι όταν αυτό ολοκληρωθεί, περίπου 1-1,5 χρόνια για την προετοιμασία από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση θα εκχώρηση την χρήση της νήσου σε επενδυτές και 3-4 περίπου χρόνια για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά Κοιτίδα Ανάπτυξης και Προβολής Παγκόσμιου Πολιτισμού, που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη».

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 133

Trending Articles